Spordihall 15
Spordihall 15
Bootstrap Slider
  • Kutsume korraldama südamekuu üritusi!



  • Südamekuu üritused Järvamaal

    ***

    Veerandsada aastat tagasi alustati Eestis südameveresoonkonna haiguste ennetamist ja toimus esimene südamenädal. Nüüdseks on südamenädalast välja kasvanud südamekuu, mis toimub taaskord aprillis. Südamekuu eesmärgiks on tutvustada elanikkonnale südame- ja veresoonkonna haiguste riskifaktoreid, nende vältimist ja nendega toimetuleku võimalusi, samuti mõjutada inimeste suhtumist oma südame tervisesse. Südamehaiguste ennetusele tähelepanu pööramine on oluline abivahend aitamaks ära hoida haigestumisi ja välditavaid surmajuhtumeid.

    Kutsume kõiki Järvamaa organisatsioone ja koostööpartnereid korraldama aprillikuu jooksul oma kodukandis südame-veresoonkonna haiguste ennetamise propageerimiseks tegevusi, milles kutsutakse elanikke osalema erinevates kohtades toimuvates töötubades, loengutes, liikumis- ja teistel terviseüritustel. Üritusi võib kavandada erinevatele siht- ja vanusegruppidele: lapsed, eakad, täiskasvanud; kollektiivid, pered, lapsevanemad ja spetsialistid. Üritused on maakonnaülesed, osalejatele tasuta, osalejaid oodatakse kõikjalt maakonnast ning neid korraldatakse erinevates kohtades Järvamaal. Osalejad registreeruvad otse sündmuse korraldaja juures. Kõigi ürituste ettevalmistamisel antakse sõnum selle vajalikkusest: liikumine on oluline tervisedenduses; toitumine on võimalus oma tervise hoidmiseks ja parandamiseks- eesmärgiga juhtida inimesi teadlikule käitumisharjutuste muutmisele.  Südamekuu ürituste korraldajateks võivad olla erinevad organisatsioonid, koostööpartnerid, nt spordiklubid, koolid, lasteaiad, mittetulundusühingud, kohalikud omavalitsused, tervist edendavad töökohad.

    Palume korraldajatel saata info südamekuu sündmuse kohta, et 2. aprilliks koostada ja avalikustada maakonnaülene kalender.

    Järvamaa südamekuu sündmuste kirjapanekuvormi leiad SIIT. Täiendame südamekuu kalendrit pidevalt.

    Kajastades südamekuu tegevusi oma sotsiaalmeedia kanalites, palume kasutada hastagi #järvamaasüdamekuu.

    Liikumissoovitused Tervise Arengu Instituudilt: liikumispüramiidtoitumis- ja liikumissoovitusedKus asud sina liikumispüramiidilLiikumine ja sport: kui palju mida teha?

    Sündmuste korraldamist nõustavad ja täiendavat teavet annavad omavalitsuste tervisedendajad: Järva vallas Jaak Tammik jaak.tammik@jarva.ee , Türi vallas Elari Hiis elari.hiis@tyri.ee  ja Paide linnas Marge Merisalu marge@paidesport.ee .

     

    Teate koostas
    Helje Mets
    Järvamaa Omavalitsuste Liit
    jol@jarva.ee 

    0.jpg
    03.jpg
    1.jpg
    2.jpg
    3.jpg
    3a.jpg
    5.jpg
    6.jpg
    Paide.jpg
    sport sydames.jpg